Saltea cu arcuri vs. saltea din spuma

Saltea cu arcuri vs. saltea din spuma

Atunci când alegi salteaua trebuie să stabilești de la bun început: bugetul de care dispui, dimensiunile saltelei în funcție de dimensiunea patului și tipul de saltea pe care ți-l dorești. 

E bine să te documentezi cu privire la avantajele și dezavantajele fiecărui tip de saltea. Pe piață există două tipuri principale de saltele, cu arcuri și din spumă, iar fiecare tip de saltea are avantaje. Află mai jos care sunt diferențele între cele două tipuri de saltele și vezi ce tip este cel mai potrivit pentru tine, în funcție de felul în care dormi, conformația și preferințele tale.

SALTELELE DIN ARCURI

.Astăzi, saltelele cu arcuri sunt realizate din mai multe feluri de arcuri, sunt prevăzute cu straturi superioare diverse și sunt mai confortabile și mai rezistente decât cele din trecut.

Principalele tipuri de arcuri din saltele sunt:

  • Bonell: Arcurile dre tip Bonell au formă de clepsidră și sunt realizate dintr-o sârmă subțire. Acest tip de arcuri îi oferă saltelei tale o suprafață fermă și o durată de viață mai lungă, la un preț accesibil.
  • Pocket: Arcurile pocket sunt și mai mici . Fiecare arc este inserat într-o mică husă textilă care previne ruperea sau uzarea arcului, reduce zgomotele făcute de arcuri și face ca design-ul saltelei să fie mai stabil. Pentru că are foarte multe puncte de sprijin, salteaua realizată din arcuri pocket se pliază cel mai corect pe corpul tău, cu un nivel ridicat de precizie.

Avantajele saltelelor cu arcuri:

  • Sunt mai durabile, deoarece cele mai multe saltele cu arcuri pot fi întoarse de pe o față pe alta.
  • După ce cumperi o saltea cu arcuri, nu este nevoie să aștepți pentru ca aceasta să revină la forma corectă. Saltelele cu arcuri pot fi folosite încă din prima zi.
  • Au o ventilație bună. Pentru că nu se bazează pe căldura corpului tău pentru a lua o anumită formă, nu te vei încălzi noaptea dormind pe o saltea din spumă.
  • Sunt recomandate persoanelor care au o greutate mai mare, deoarece au o fermitate ridicată.
  • Nu au un miros specific.

Cu cât sunt mai multe arcuri într-o saltea cu atât aceasta conferă mai multe puncte de odihnă corpului. Multe puncte de odihnă conferă cel mai bun confort la dormit. Saltelele cu mai multe arcuri pe m2 sunt mai durabile decât saltelele cu mai puţine arcuri.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale saltelelor cu arcuri este varietatea lor. Datorită felului în care pot fi aranjate arcurile, densității diferite de arcuri și materialului din partea superioară a saltelei, saltelele cu arcuri sunt foarte variate și, prin urmare, oferă o mulțime de opțiuni în funcție de preferințele celui care o va folosi.

Salteaua cu arcuri trebuie întoarsă de pe o parte pe cealaltă de 3-4 ori pe an. Întoarcerea saltelei permite distribuția uniforma a spumei aflate deasupra arcurilor și crește durata de viață a saltelei.

Saltele din spumă

Saltelele din spumă își au originile în cercetările organizației NASA, fiind concepute pentru ca astronauții să fie protejați împotriva presiunii. După ce au început să fie produse în masă, pentru publicul larg, saltelele din spumă au devenit extrem de populare, fiind considerate superioare ca tehnologie în comparație cu saltelele cu arcuri.

Saltelele pot fi realizate din mai multe tipuri de spumă:

  • Spuma poliuretanică: cel mai popular tip de spumă, disponibil în mai multe grade de duritate și densitate.
  • Spuma foarte elastică: o spumă poliuretanică cu o greutate și o elasticitate mai mare. Saltelele din acest tip de spumă au durată de viață mai mare.
  • Spuma cu memorie: un produs de înaltă calitate care are capacitatea de a se adapta conturului natural al corpului, prevenind astfel problemele de circulație și durerile de mușchi și articulații.
  • Latex: Latexul este un material care respiră cu ușurință, ceea ce înseamnă că este o soluție ideală pentru cei cărora le este cald în timpul nopții.

Avantajele saltelelor din spumă:

  • Oferă o susținere mult mai bună corpului, deoarece ia forma corpului și se distribuie în mod egal greutatea corpului pe saltea. De aceea, sunt recomandate persoanelor care au probleme cu spatele.
  • În cazul în care te întorci de pe o parte pe alta în timpul somnului, salteaua cu spumă nu se va mișca decât foarte puțin, iar acest lucru îi va permite partenerului tău să doarmă liniștit.
  • Potrivite pentru cei care sunferă de alergii la acarieni, deoarece aceștia nu pot pătrunde în nucleul de spumă al saltelei, ceea ce înseamnă că salteaua din spumă va fi mult mai igienică.
  • Sunt ușor de curățat. Le poți curța simplu, cu aspiratorul.
  • O saltea poate conține mai multe straturi de spumă, cu densitate și caltitate diferită.
  • Calitatea spumei
  • Cantitatea spumei dintr-o saltea cu spumă se măsoară în kilograme pe m3. Cu cât o saltea conţine mai multă spumă, cu atât este de calitate mai bună şi are o durabilitate mai mare. O saltea cu spumă care se utilizează zi de zi de un adult ar trebui să conţină cel puţin 35 kg. /m3.
  • Spuma conține celule, iar celulele conţin aer. Cantitatea de aer din spumă diferă în funcție de calitatea saltelei. Tipurile de spumă mai ieftine conţin cea mai mare cantitate de aer. O saltea cu o cantitate mare de aer este mai moale, iar durabilitatea este mai scurtă în comparaţie cu tipurile de spumă cu mai puţin aer.

    Pentru a avea o durată de viață cât mai mare, salteaua din spumă trebuie întoarsă de pe o față pe cealaltă o dată la 6 luni.